Distrilog Gent breidt uit

donderdag 18 juli 2019

In april 2016 ontving ons Distrilog Team Gent de allereerste pallet in ons gloednieuw magazijn, recht in het hart van de groeiende haven van Gent.

Dankzij een duidelijke focus en sterke expertise kende Distrilog een exponentiële ontwikkeling waardoor we met trots de uitbreiding van onze site kunnen aankondigen.

Gelegen in Evergem, op de westoever van de Haven van Gent, direct naast de R4 die Gent en Zelzate verbindt, maakt ons distributiecentrum deel uit van het multimodale logistieke project WDPort of Ghent, een samenwerking tussen Warehouses De Pauw en de Haven van Gent.

De state-of-the-art site is gericht op het behandelen en stockeren van hoogwaardige smeermiddelen. De bestaande oppervlakte van 25 000m² wordt in september uitgebreid met 10 000m² om onze klanten en hun groei te blijven ondersteunen. Met oog op de toekomst wordt ook reeds gekeken naar verdere mogelijke uitbreiding. Binnen onze site blijft de 2 500m² gevarengoed zone een echt speerpunt voor onze klanten in de lubricants & (petro-)chemie.

Het nieuwe magazijn zal zorgen voor een stijging van 50% meer laadkades en voorzien worden van een hypermodern sprinkler- en afzuigingsysteem om de hoogst mogelijke veiligheid te garanderen.

Daarbij zullen we hier uiteraard verder werken volgens de principes van ISO 9001. Naast veiligheid en kwaliteit, is er ook gekeken naar duurzaamheid met de toepassing van de nieuwste ecologische maatregelen.

Onze 45 gemotiveerde teamleden mogen binnenkort ook 12 nieuwe familieleden verwelkomen. Samen zullen ze full continue ten dienste staan voor onze klanten. Vandaag verwerken we tussen de 12 000 pallets per weekdag. De uitbreiding zal het mogelijk maken dit aantal sterk te overstijgen. De bestaande in-house co-packing activiteiten blijven ook groeien en dragen zo nog actiever bij aan de kosten-efficiëntie en servicegerichtheid van onze klanten.

Maar zoals vaak, gaat Distrilog verder dan enkel warehouse en introduceert hier ook haar eigen transportmogelijkheden met 24h Benelux-distributie. Naast de Benelux, vormt Distrilog Gent voor onze klanten een echte uitvalsbasis naar Europa en de wereld.

Distrilog Gent, mijlpaal na mijlpaal, steeds een extra mile voor onze klanten.