Peter en meter chauffeurs

donderdag 27 juli 2017

Distrilog schakelt hun ervaren medewerkers in om nieuwkomers te begeleiden tijdens hun eerste maand in de organisatie. Zo versnellen we de integratie- en het leerproces van de nieuwe medewerkers.

Ervaren Distrilog-chauffeurs worden gevraagd om de rol van peter/meter op zich te nemen wanneer er nieuwe chauffeurs worden aangenomen bij Distrilog. Voordat ze worden aangenomen rijden de kandidaat-chauffeurs alvast 2 à 4 dagen mee met hun peter/meter. De aangewezen medewerkers krijgen dan een adviserende functie toegewezen vanuit de HR-departement. Zijn de nieuwkomers wat Distrilog verwacht van zijn medewerkers? 

Een maand lang zijn de meters/peters het aanspreekpunt voor de nieuwkomers. Zij leggen de operationele werking, de verwachtingen van een Distrilog-chauffeur, de werking van de board computer, de communicatie met customer service, … duidelijk uit aan de nieuwkomer.

 

Van de meters/peters wordt er een bepaalde commitment verwacht. Het is natuurlijk heel wat extra werk dat erbij komt maar zo zorgen we met zen allen voor een aangename werkplek.

 

Ingrid van Colfridis reed eens een dagje mee met Bart, een peterchauffeur van Distrilog. Aangezien Distrilog onlangs Colfridis heeft overgenomen leek het wel interessant om elkaars bedrijfscultuur van dichtbij te leren kennen. “Nu heb ik nog meer respect voor de vrachtwagenchauffeur.

De dag van Bart begint altijd vroeg en hij weet nooit exact wanneer zijn werkdag zal eindigen.

Wat ik opmerkte is dat wij in de file terecht kwamen en hoewel hij op dat moment maar al te goed besefte dat zijn werkdag nu nog wat langer zou duren, bleef Bart kalm. Chapeau.” aldus Ingrid.

Gezellige boel!